800gr Βιολογικά Μπισκότα Βανίλια Κακάο (τριμμένα σε μικρά κομμάτια)
100gr (1κούπα) Καρύδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια
200gr Ζάχαρη (1κούπα)
60gr (1/2 κούπα) Κακάο σε σκόνη
240ml (1κούπα) Νερό
150gr (2/3 της κούπας) Βούτυρο
Βανίλια σε υγρή μορφή 1κουτ. Γλυκού
120gr (1/2κούπα) Κρέμα Γάλακτος 35%Λιπαρά
120gr Σοκολάτα Υγείας σπασμένη σε μικρά κομμάτια
Σκεύη Εργαλεία
Ένα μεγάλο μπόλ
Ταψί-Φόρμα Με Αποσπώμενο Πάτο 23cm ή ένα τσέρκι 23cm
Δύο μικρές κατσαρόλες
Μαρίζ (σπάτουλα για ανακάτεμα)
Αναδευτήρια (σύρμα) για ανακάτεμα
1. Σπάμε σε μικρά κομμάτια περίπου 800g βιολογικά μπισκότα βανίλια & κακάο & τα βάζουμε σε ένα μπολ.
2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ένα αντικολητικό τηγάνι και προσθέτουμε μια κούπα με καρύδια σε μικρά κομμάτια. Τα ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα και τα αφήνουμε στη φωτιά για 5 με 6 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε στο μπολ μαζί με τα τριμμένα μπισκότα.
3. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, μια κούπα ζάχαρη & μισή κούπα κακάο σε σκόνη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά, σιγά μια κούπα με νερό.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε 2/3 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Το βάζουμε στη μέτρια φωτιά ανακατεύουμε αρχικά και το αφήνουμε στη φωτιά 7 με 8 λεπτά να βράσει ελαφρά.
4. Αφήνουμε το σκεύος για 15 λεπτά να κρυώσει εκτός φωτιάς.
5. Ρίχνουμε στο κρύο μείγμα ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.
6. Ρίχνουμε το μείγμα με το κακάο στα τριμμένα μπισκότα και καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίς).
7. Βάζουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό σκεύος με αποσπώμενο πάτο (25cm περίμετρο περίπου) και με το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού πιέζουμε να στρωθεί ομοιόμορφα στο ταψάκι μας.
Αν έχουμε μια σπάτουλα τελειοποιούμε την επιφάνεια του γλυκού μας.
8. Για μια ώρα το τοποθετούμε το ψυγείο.
9. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μικρή ½ κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά. Ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι το σημείο που ξεκινάει να βράζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την ζεστή κρέμα σε ένα μπολ με 120gr μικρά κομμάτια μαύρης σοκολάτας.
Το αφήνουμε 1 με 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε καλά. Έτσι το μείγμα γίνεται κρέμα γκανάς (Ganache).
10. Βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό και χωρίς να αφαιρέσουμε το αποσπόμενο μέρος, ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας για επικάλυψη και την απλώνουμε καλά.
11. Αφήνουμε το γλυκό μας 3 με 4 ώρες στο ψυγείο.
12. Το βγάζουμε από το ψυγείο αφαιρούμε το τσέρκι και μπορούμε να το διακοσμήσουμε με ότι μας αρέσει.
Πολύ θα ταίριαζαν καβουρντισμένα καρύδια ή και διάφορα ζαχαρωτά ακόμα και η τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Το πανεύκολο αυτό γλυκό δεν θέλει ψήσιμο και θα ενθουσιάσει όλους όσους αγαπάτε!
Καλή σας Όρεξη!