1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα καρότα σε κυβάκια. Αφήνουμε στην
άκρη.
2. Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε κυβάκια. Αφηνούμε στην άκρη.
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και έπειτα τσιγαρίζουμε τα
λαχανικά για 2-3 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
5. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3
λεπτά να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα συστατικά.
6. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί
το αλκοόλ του.
7. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
8. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει ο τραχανάς.
9. Αφού απορροφηθεί ο ζωμός ο τραχανάς μας είναι έτοιμος.
10. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.