Τραχανότο Με Χωριάτικο Λουκάνικο, Καρότα Και Πράσο

Μια συνταγή από την αγαπημένη food blogger Στεφανία Βασιλείου | Teti's Flakes

Υλικά Συνταγής

Υλικά
• 1 κρεμμύδι
• 1 πράσο
• 2 καρότα
• ελαιόλαδο
• 200 γρ χωριάτικο λουκάνικο
• 300 γρ τραχανά
• 100 ml λευκό κρασί
• 500 ml ζωμό λαχανικών, ζεστός
• τριμμένη παρμεζάνα
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα καρότα σε κυβάκια. Αφήνουμε στην
άκρη.
2. Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε κυβάκια. Αφηνούμε στην άκρη.
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και έπειτα τσιγαρίζουμε τα
λαχανικά για 2-3 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
5. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3
λεπτά να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα συστατικά.
6. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί
το αλκοόλ του.
7. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
8. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει ο τραχανάς.
9. Αφού απορροφηθεί ο ζωμός ο τραχανάς μας είναι έτοιμος.
10. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Menu