CHEF Στέλιος Μπιμπιρης, με καταγωγή από την Τήνο, ασχολείται με private chef, catering, οργάνωση εκδηλώσεων & event, δημιουργία και παρουσίαση συνταγών καθώς και με τον γαστροτουρισμό.
1 Καλαμάρι φρέσκο (800 γραμμάρια) ή 2 των 400 γραμμαρίων
2 κουταλιές της σούπας Πολύχρωμες πιπεριές (σε ψιλά καρέ)
2 κουταλιές της σούπας Κρεμμύδι-Φοινόκιο (σε ψιλά καρέ)
1 σκελίδα Σκόρδο
1 κούπα Τραχανά Βιολογικό Οικοπάλ
150 γραμμάρια Ζωμός λαχανικών
50 γραμμάρια Σάλτσα ντομάτας-λαχανικων
1/4 Άνηθο ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια Φέτα
Αλάτι, Πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωταρουμε τα λαχανικά μας για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και σιγά σιγά τον ζωμό μας.
Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβραζουμε για 20 λεπτα, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να απορροφήσει τα υγρά του.
Αφού πιεί τα υγρά του, προσθέτουμε την φέτα και τον άνηθο.
Αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε προσέχοντας να μην λιώσει το μείγμα.
Γεμίζουμε τα καλαμάρια μας με το μείγμα κλείνοντας μπροστά με οδοντογλυφίδες.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί προσθέτοντας νερό και ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι.
Ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Το σερβίρουμε βάζοντας σε βαθύ πιάτο λίγο από την γέμιση του καλαμαριού που έχει περισσέψει.
Τοποθετούμε από πάνω το καλαμάρι κομμένο σε χοντρές ροδέλες.
Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο άνηθο.
Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Καλή σας Όρεξη!