Σαλάτα με πλιγούρι, ντομάτα, αγγούρι και μυρωδικά
Υλικά Συνταγής
- 1 κούπα στεγνό πλιγούρι (μουλιασμένο σε ½ κούπα νερό για 1 ώρα)
- 3 κούπες ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κούπες ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1 κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 κούπες τεμαχισμένο αγγούρι
- 1 κούπα τεμαχισμένη ντομάτα
- ½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κ.γ. αλατοπίπερο
- ¼ κούπας χυμό λεμονιού
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό για 1 ώρα.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα λαχανικά σε μικρές μπουκιές.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Aνακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα κουκουνάρι, σταφίδες και αμύγδαλα για γαρνίρισμα.
Πηγή: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr